ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

SAVJETNICA #3 : Kako protiv hejtera? 👎


Hellou! Danas sam odlučila prisati o jednoj temi koja je dosta aktuelna na you tubeu u posljednje vrijeme, a riječ je o hejterima. Kada je u pitanju blog, moram priznati da nema mnogo hejtera (u mom slučaju ih nema uopšte, ali to je vjerovatno jer sam novija u ovome svijetu blogera), no kada je riječ o you tubeu ima ih i previše, pa ću reći svoje lično mišljenje o njima i dati vam par savjeta kako ih prevazići...

Ignorišite ih

Kako biste pobijedili hejtere morate ih ignorisati, ako im budete odgovarali na komentare, ili još gore snimili video o njima i pominjali ih u videi, stvari će se samo pogoršati i oni će još više da vas hejtuju, jer ste im dali povoda za to i jer ste im posvetili pažnju. (Da li to i ja sada radim lol? Pa, dobro ne baš, jer ja nema hejtere xd). Dakle, hejterima nemojte davati publicitet, mogu ga iskorištavati i još više hejtati.


Više obraćajte pažnju na pozitivne komentare

Mrzim kada se određeni you tuber ili bloger baziraju samo i isključivo na hejt komentare, kada je tu mnogo više dobrih i pozitivnih komentara. Jednostavno ne vidim poentu. Npr. imate 10 komentara i 9 od tih komentara je pozitivnog karaktera i samo je jedan negativni komentar (lupam) i vi ćete se bazirati na taj jedan negativni komentar, umjesto da se bazirate na većinu, odnosno preostale komentare koji su pozitivni. Mislim da se trebate bazirati na većinu, a ne na onog jednog pojedinca koji svoje frustracije izbacuje na vaše komentare.


Ne razmišljajte o hejterima

Još jedna ključna stvar kod ovakve teme, jeste da ne razmišljate o hejterima. Znam da je to možda teško, ali bazirajte se na prethodni pasos u kojem sam vam rekla da vam je bolje da se bazirate na pozitivne komentare, jer će vas oni razveseliti, a oni koji će vam rastužiti, jednostavno zaboravite na njih, jer, opet kažem, tu je puno više dobrih komentara i ljudi koji misle dobre stvari o vama.


Hejteri se kriju- nikada vam u lice ne bi rekli ono što kažu na socijalnim mrežama

Jedna stvar koja vam uvijek treba biti na pameti je da se hejteri kriju iza lažnih imena i iza svojih računara, tako da nikada ne možete znati ko je ta osoba zapravo, a želite znati zašto? Pa, zato što su hejteri obične kukavice, čiji je jedini posao u životu ismijavati druge, radi vlastitih nedostataka, zvuči čudno, ali je tako. Stvar koja vam treba biti na umu kada dobijete hejt komentar jeste da ta, određena osoba koju nazivamo hejter nikada se zapravo ne bi usudila reći nam u lice ono što nam govori anonimno, jer je, kao što smo ustanovili kukavica. Pa samim tim zašto razmišljati o osobi koja je kukavica i čije mišljenje je potpuno nebitno.


Najvažniji savjet i ono čime se trebate voditi jeste Mišljenje nebitnih osoba (hejtera) je nebitno...

To bi bilo to za današnji post, ja se nadam da vam se svidio i da sam pomogla svima koji imaju problema sa hejterima. I da, pišite mi u komentarima o čemu želite da pišem u sljedećoj SAVJETNICI, a do tada, lijep pozdrav.

Slike za svrhu posta su korištene sa google- a i tumblr- a...
Nema komentara:

Objavi komentar