četvrtak, 29. ožujka 2018.

Šta žene vole kod muškaraca?

Iako su skoro svi moji postovi bazirani savjetima za djevojke, danas sam ipak odlučila pisati jedan post, koji će možda više pomoći muškarcima, nego ženama, ali je svakako zanimljivo. Nadam se da će vam se dopasti i da ćete mi u komentarima pisati šta vi volite kod muškaraca.
Mnoge stvari se obrazlažu kada su u pitanju muško- ženski odnosi, konkretno mislim na veze, sviđanja i zaljubljivanja, te šta je to što učini neku osobu da nam se svidi, ili da se eventualno zaljubimo u nju. Prvenstveno ću pričati o fizičkom izgledu. 
Većina djevojaka će reći da im fizički izgled i nije toliko bitan i da je mnogo bitnije kakvi su oni ''u duši'', ali se nemojte zavaravati, to je daleko od toga. Ipak, ukoliko ste nestvarno lijepi i zgodni, a na prvom dejtu pričate o bivšim djevojkama, ili prvom pijančenju, vjerujte da ćete nas odmah odbiti, osim ako i djevojka nije sama takva, na neki način promiskuitetna, ili voli da pije. Bilo kako bilo, u većini slučajeva možete veoma lahko odbiti djevojke samo navedenim razgovorom, tako da vas, u tom slučaju, ni izgled ne može spasiti. Sada, malo o izgledu, ono što većinu djevojaka privlači kada je izgled u pitanju jesu:

• uglavnom visoki, 
• zgodni momci, sa ''iscrtanim'' mišićima, 
• dobar stil oblačenja,
• lijep osmijeh, 
• primijetila sam da i plave oči mnogo privlače djevojke, a koliko znam i muškarce kod djevojaka.


Kada je u pitanju ona unutrašnja, i bitnija osobina kod muškaraca (jer ipak njegove osobine zauvijek ostaju tu, dok se fizički izgled mijenja), to je poprilično individualno od djevojke, do djevojke, ali većina djevojaka teži ka tome da pronađu momka koji će: 

• nasmijavati i imati tu, humorističnu stranu, 
• koji će ih nazvati ako treba i u 5 ujutro da priča s njima ukoliko se ne osjećaju dobro, 
da znaju šta žele i imaju tu muževniju stranu i brane ih ako su upravu (pa možda čak i kada nisu), 
• da im posvećuje pažnju (pod tim se može podrazumijevati razumijevanje, slušanje, učestalo izlaženje...), 
• da im pokazuju lijepe manire (poput otvaranja vrata, pridržavanje stolice dok sjednu, pomaganje u oblačenju kaputa...), 
• dobro ophođenje,
• dobar parfem (muškarci sa dobrim parfemima su uvijek privlačni)Ovo su samo neke od osobina koje će privući većinu djevojaka i u fizičkom izgledu, a i u karakterno smislu, pored ovoga postoji i govor tijela koji vam može reći da li se sviđate djevojci, a više o tome možete potražiti na internetu. Nadam se da vam se post svidio i da sam vam koliko- toliko pomogla.

Broj komentara: 10:

 1. Slažem se da je fizički izgled bitan zato što je to ono što prvo primijetimo na osobi i što nas privuče, ali nije presudan. Ništa ne vrijedi zgodan dečko ako se ne osjećamo dobro uz njega. Meni je privlačno kad je dečko visok, da ima dobru frizuru i dobar stil oblačenja. To mi je onako nekako 'najbitnije'. A od osobina, mora se znati šaliti, posvećivati mi pažnju i znati pričati o raznim temama☺ Super je što si napravila ovaj post☻

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Baš tako draga Petra, taj fizički izgled jeste presudan, ali i uzaludan, ako se osoba ne zna adekvatno ponašati u vezi :D

   Izbriši
 2. Super post, draga.
  Uživala sam u čitanju ovog predivnog posta.
  Zaista si u pravu, unutrašnje osobine su nešto što zauvijek ostaje, a fizički izgled se mijenja, ali opet nekako nas najprije i privuče taj fizički izgleg.
  Sve pohvale za post.
  PS. uzvratila sam ti praćenje. :)

  Visit my blog, Amaterska Umjetnost
  Instagram


  OdgovoriIzbriši
 3. Slažem se s tobom...Fizički izgled nas privuče, ali osobnost zadrži. :)

  Visit me at:
  Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page

  OdgovoriIzbriši
 4. Lovely photos! ♥ ❀ ✿◝(ᵔᵕᵔ)◜

  Would you like to follow each other? lemme know :)

  Blog de la Licorne

  OdgovoriIzbriši