petak, 20. travnja 2018.

Materijalno ne može nadoknaditi emocionalno

Znate onaj osjećaj kada se npr posvađate s roditeljima, a oni su krivi i sad, u procesu shvatanja i prihvatanja te krivnje smatraju kako je jedino što vas može razveseliti novac, ili kupovanje odjeće, šminke itd. Ovaj primjer ne mora biti vezan samo i isključivo za ovo, imate i drugih vidova, poput svima poznatih sponzoruša, koje su u vezi kako bi iskoristile nekog dečka, iako ih on ni ne privlači. Tužna strana toga je činjenica da takve djevojke nikada neće spoznati istinsku ljubav, ali dobro, to je već neka druga tema. Suština je zapravo da su materijalne stvari promjenjiva stvar, danas ih imamo, sutra nemamo, a sjećanja, sjećanja su ono što nam zauvijek ostaje.Novac jeste nešto što je primarno i neophodno za život, ali uzmite neke poznate ličnosti, koje su bile toliko bogate, imale su sve, ali opet nisu imale ništa, pa su si oduzele život. Sve što su imali su skupa vila, auto, markirana odjeća i obuća itd, no to je upravo ono materijalno, što nas u jednom momentu može mnogo razveseliti (znam po sebi). Većina nas kada je tužna kupi sebi nešto kako bi se razveselio, ali to je trenutna sreća, već sutra ćemo zaboraviti na takvu vrstu sreće koju smo doživjeli, dok iskazivanje ljubavi, iskreni zagrljaj u toj teškoj situaciji može biti mnogo bolji od bilo kakvog šopinga, a povrh svega, to je nešto što zauvijek ostaje u sjećanju. Nikada ne zaboravljamo kada nam neko pomogne u teškoj situaciji, kada nas učini sretnim itd, dok ćemo zbog poklona također biti sretni, ali tu sreću nećemo pamtiti. Nećemo se moći sjetiti koliko smo bili sretni kada nam je neko neku stvar poklonio, dok ćemo zagrljaj, poljubac, iskren osmijeh zauvijek pamtiti.I nemojte me pogrešno shvatiti, nisam cvjećka i prava istina je da svi volimo poklone i kada nam se pridaje pažnja, hoću samo reći da poklon nije uvijek riješenje za izvinjenje. Često i u serijama i filmovima možete vidjeti kako kada se momci žele izvinuti djevojci za nešto kupe joj buket cvijeća, misleći da je taj buket cvijeća čarobni štapić, koji će utjecati na dio u mozgu koji je zaslužan za zaboravljanje, pa će tek- tako preći preko toga. Mislim da je mnogo bolje reći izvini, ali da, zaboravih da je to najteže reći.

Broj komentara: 8:

  1. Iskrena kao i uvijek. Definitivno se slažem sa tobom. Mnogi nisu ni svjesni koliko dodatno znaju da naruše nečije emocionalno stanje kupujući im poklone u znak izvinjenja. Mnogima je to čak i uvreda, no na žalost mnogo veći broj je onih koji samo čekaju da im neko nešto pokloni umjesto samo jednog "izvini". Zar nije vrednije iskreno pokajanje od nekoliko novčanica koje se potroše na sitnice, a na kraju će ta ista osoba da nas povrijedi miliun puta jer mu je jasno koliko je niska cijena našeg oprosta za njihove gluposti?!

    Želim ti lijep vikend, draga 😘😘🤗

    OdgovoriIzbriši
  2. mnogo vise nam znace paznja od ljudi koje nam znace, slaze, se!
    nadam se da ce ti se dopasti moj post :)
    https://highheelpoodl.blogspot.rs/2018/04/i-let-my-ig-followers-make-decisions.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Najdraži su mi ovi postovi gdje s nama dijeliš svoja razmišljanja, uvijek i mene navedeš da se preispitam i razmislim o nekim stvarima. Ja imam brata koji je uvjeren i često govori "Kada budem imao para bit ću sretan, sada nisam", čvrsto vjerujem da ako nisi sretan upravo sada s ovime što imaš i ovakav kakav jesi, ni milijun dolara neće te usrećiti. Sreća je nešto što dolazi iznutra, a materijalno je ono izvanjsko. Hvala ti za ovaj divan post :)

    Happy But Mess

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na komentaru, možda ti samo brat još uvijek nije spoznao istinske vrijednosti života, a kada shvati sigurno će promijeniti mišljenje :D

      Izbriši
  4. Apsolutno se slažem *---*
    Mnogo mi se sviđa ideja ovog posta, vrlo je opširna i zahteva dubok pristup koji si ti definitivno dala, najbolji primer tj. kao argument ovog shvatanja su naravno poznate ličnosti što si i navela koje su izvršile samoubistvo, mislim da je današnjici baš na tim primerima jasno koliko materijalna sreća ne može da se poredi sa drugim oblicima sreće, neki to shvate a neki nažalost ceo život žive u zabludi tragajući za 'pravom' srećom a ona im se u najvećem broju slučajeva nalazi baš tu, ispred očiju.. <3 <3 <3 <3    Boomy's Place

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Dragana :* Da, ovi poznati nam mogu biti dobar primijer u ovom slučaju, a i u mnogim drugim

      Izbriši