nedjelja, 12. kolovoza 2018.

Veze na daljinu?!

Da li ste se ikada našli u situaciji, ili u iskušenju da stupite u vezu s nekim iako to ne bi bila uobičajna veza, već veza na daljinu? Ja lično poznajem mnogo djevojaka koje su upravo u ovakvim vezama, ono što me fascinira je da ima i žena koje su u braku, ali čak je i taj brak je na daljinu, odnosno kada muž radi vani, pa se ne viđaju često, tačnije jednom mjesečno. O ovoj temi nikada nisam ramišljala, jer nisam imala razlog, znam samo da nisam vjerovala u veze na daljinu i da nikada ne bih na nešto dugoročno mogla pristati. Ipak, sada sam i sama u vezi na daljinu, ali samo kratkoročno, tačnije dva mjeseca, pa sam odlučila napisati post o tome kako se nositi s tim i kako uopšte podnijeti sve to.

Ukoliko ste primorani biti ''u vezi na daljinu'', da li to bilo na kraći, ili duži vremenski period važno je  shvatiti i imati nekoliko stvari na umu:

Povjerenje

Najvažnije stvar u vezama na daljinu jeste povjerenje. Kada imate povjerenja u nekoga i znate kakvi su mu postupci lakše ćete prihvatiti cjelokupnu situaciju. Naravno, uvijek će postojati ljubomora, ili sumnja, no, u takvim situacijama važno je popričati sa osobom s kojom ste u vezi kakve su njene istinske namjere i da li će ta osoba moći podnijeti takvu vrstu veze.

Istrajnost

Istrajnost ponekad zna biti teža od povjerenja, jer povjerenje ili imate, ili nemate, a kod istrajnosti je mnogo teže, posebno ako ste duže u vezi pa vam teško pada ne viđanje sa njim/njom. Važno je imati tačan datum kada ćete se vidjeti i vjerovati da će taj dan što prije doći.

Ljubav/ zaljubljenost

Ukoliko ste ušli u vezu ''onako'', a pri tom je ta veza na daljinu, od toga nema ništa (barem u većini slučajeva). Osobu morate dobro poznavati i znati njene stavove o pojedinim stvarima kako biste izgradili povjerenje i kako biste je zavoljeli i samim tim joj vjerovali i upustili se u ovakav vid veze. Ukoliko se ne poznajete dovoljno, a upustite se u vezu na daljinu, još plus tu osobu niste zavoljeli ta veza neće ni potrajati.

Kontakt

Mislim da s ove tri stvari veze na daljinu mogu biti uspješne, naravno samo ako na sve ovo dodamo, pričanje, ili dopisivanje, kako se ne bi izgubio kontakt, jer, gubljenjem kontakta, izbljeđuje i ljubav. Tako da, ako se upuštate u ovakvu vezu, obavezno provjeriti kada i koliko sati dnevno ćete se moći čuti, da li putem kamere, pričanja, ili dopisivanja.
Održavanjem svih navedenih stavki možete biti sigurni čak i u vašoj vezi na daljinu, naravno da se to ne može porediti s onim kada se češće viđate itd, ali ponekad neke stvari moramo da riskiramo kako bismo poslije bili sretniji.


22 komentara:

 1. Interesentan post. Nikad nisam imala vezu na daljinu,i mislim da ne bih mogla. Sve stvari koje si navela gore su jako vazne i kljucne za ovakav tip veze. Pistujem onoga ko ovo moze,ali meni licno se to ne dopada i ne dozivljavam to kao vezu.

  PajaMala.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mislim da ni ja ne bih mogla konstanto i dugo biti u ovakvoj veze, opet svaka čast onome ko može :D

   Izbriši
 2. Ja sam u vezi na daljinu već devet meseci, i zaista se slažem sa svim ovim stavkama. Zapravo, sad preko leta smo zajedno, ali tokom školske godine se viđamo jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, jer ja idem u školu u drugom gradu. Bez poverenja, ljubavi, istrajnosti i kontakta sve se gubi i mislim da mi ne bismo ni trećinu ovoga bili zajedno da nismo imali ove četiri stavke!

  Books&Tea

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je čuti da uspijevaš u svemu tome i svaka ti čast, i tebi i njemu. Također, dobro je da se viđate pa makar i jednom u dvije sedmice, jer znam da se neki ne vide po mjesec ili više :*

   Izbriši
 3. Ja ne bih ulazila u vezu na daljinu, bar sad tako razmišljam, ne samo zbog poverenja nego i zbog viđanja pored obaveza i škole, nekad nije lako viđati se često sa nekim ko je tu u blizini, a kamoli sa nekim ko je u drugom gradu. Jedino ako se preseli u toku veze. Kažu "Daleko od očiju -daleko od srca" haha

  milicaimp.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Niko ne bi ulazio u takve veze, jer su poprilično rizične :/ ali ipak ima onih koji su utakvim vezama

   Izbriši
 4. Nisam imala vezu na daljinu. Tekst je super.
  Pratim te, ako zelis zaprati i ti mene.

  http://glamfashioncat.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 5. Divan post! Nalazila sam se u ovoj situaciji i jos uvijek se na neki nacin nalazim, ali mislim da si nam dala odlicne savjete i da se sve moze prebroditi dok postoji ljubav :)
  Svrati : http://xshoppingholicx.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 6. Mene su veze na daljinu uvek plasile i nikada nisam mogla da ih ostvarim. Mislim da bih sebe povredila ako bih to dopustila. Ja nikada nisam sigurna u nekoga i nemam poverenja.. sto je i najbitnije kod veze na daljinu. Slazem se sa svime sto si napisala. :) Svaka cast onome ko uspe u svojoj vezi!

  Giveaway na mom blogu- https://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 7. Uvijek se rastužim kad čujem izraz ,,ljubav/veza na daljinu" jer mi se jaako sviđa netko tko je jako udaljen od mene, to više nije ni sviđanje, preraslo je u zaljubljenost davno.. Mada, mislim da ta osoba nema iste osjećaje. I onda unatoč što je tako daleko, osjećaji ne nestaju.. :)

  Pink Is My Soul

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, i ja se uvijek rastužim :/ nadam se da ćeš imati sreće s tom osobom ♥

   Izbriši
 8. Ja sam bila u vezi na daljinu. Tesko je, ali smo izdrzali.

  Ako zelis peetplati se na moj blog

  lauralifestyle1.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 9. Świetny post <3 bardzo mi się podoba :* oraz super blog :) obserwuję i zostaję tu na dłużej :D zapraszam http://mysterious-natalia.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 10. Ja nisam nikada bila u vezi na daljinu, i nekako ne bi ni mogla da budem u takvoj vezi, i zaista se divim osobama koje to mogu.
  Hvala ti na ovom postu, baš si nam svima lijepo objasnila kako to izgleda biti sa nekim u vezi na daljinu, i dala si nam odlične savjete.
  Odličan post. :)

  Visit my blog, Amaterska Umjetnost ♡

  OdgovoriIzbriši