petak, 26. kolovoza 2016.

BACK TO SCHOOL #4 : Kako do što boljih ocjena na najlakši način? 📖


I sada zvanično, škola počinje za 6 dana, ja sam nekako već nostalgična za ljetom i raspustom, ali sve što je lijepo kratko traje, pa tako i raspust. Danas sam odlučila da vam dam nekoliko primjera kako možete doći do veoma dobrih ocjena, a na veoma lak način. Neke od ovih stvari i sama primjenjujem, ali ipak najbolji način je da gradivo naučite, jer ćete tada znati da je vaša ocjena realna. A sad ajde da počnemo sa primjerima...

Referat/seminarski

Najbolji način za dobijanje veoma dobrih ocjena, a bez mnogo napora je definitivno imati referat ili neki seminarski, koji se uglavnom sastoji iz samo jedne lekcije. Jednu lekciju je lako naučiti, a ocjene iz seminarskih radova i referata su uglavnom veoma visoke. Međutim, to kao i sve ostalo što ću navesti ima loše strane, jer idući put kada budete odgovarali, vjerovatno ćete odgovarati sve lekcije koji su drugi prešli, ali i to ovisi od profesora, do profesora.Aktivnost na času

Ukoliko se ističete iz mase i javljate se na svako profesorovo pitanje, velika je vjerovatnoća da ćete dobiti ocjenu na aktivnost. Iako možda i niste učili, a ta ocjena sigurno neće biti manja od četiri. Ukoliko ocjenu ne dobijete odmah, možda ćete je dobiti kada vas profesor prozove da odgovarate i trebate dobiti manju ocjenu, možda je poveća zbog vaše aktivnosti na času.


Dodatna ili dopunska nastava

Ako mislite da na dopunske nastave idu samo neznalice, prevarili ste se. Ukoliko vam ne ide neki predmet, a profesor održava dopunsku nastavu za isti, nemojte se stiditi ići, jer na taj način možete povećati vašu ocjenu za čak 2 puta više (znam to iz vlastitog iskustva). Tako da i ako imate 3 iz nekog predmeta, a održava se dopunska nemojte se stiditi da idete, jer je velika vjerovatnoća da će vas profesor zapamtiti i da će zapamtiti vaš trud, zbog kojeg ćete vi napredovati i biti uspješniji, a i ono najvažnije povećati ocjenu.


Lektire

Iako ja nisam neki ljubitelj čitanja lektira, u 2. razredu srednje škole smo svaki mjesec imali lektiru, nekada i dvije lektire mjesečno i svaku sam se javljala i bila aktivna i iz svake sam dobijala odlične ocjene. Mislim da se iz lektira, kada je u pitanju bosanski,hrvatski, srpski, pa čak i ako lektire imate iz engleskog mogu dobiti odlične ocjene, bez mnogo truda.


Učestvovanje u raspravama

I ovo je vezano za jezik i književnost, ukoliko obrađujete neku lekciju koja iziskuje određenu raspravu o djelu ili slično, obavezno učestvujte i dajte svoje mišljenje, u većini slučajeva će se desiti da će vas profesor za to nagraditi, da li ocjenom ili nekim plusem koji će vam pomoći u nastavku školovanja.


Redovna zadaća

Svi mi imamo onog jednog profesora koji stalno zadaje zadaću, nekad je pregleda, nekad ne, no vi se trudite da tu zadaću uvijek imate. Naravno, nećete dobiti ocjenu zbog urađene zadaće, ali ćete biti primjećeni od strane profesora na pozitivan način.
A koje vi metode koristite za dobijanje lakših ocjena? Obavezno mi pišite u komentarima i do sljedećeg posta, lijep pozdrav.Broj komentara: 16:

 1. Sjajan post!Svi saveti su odlični!Zaista pomažu!Ineče član sam tvoga bloga pa ako hoćeš uzvrati mi!♥♥♥


  http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši
 2. Odlican post!Saveti su sjani,posluzice mii!
  Novi post--->jovanaslife.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Sjajan post! Saveti su stvarno odlični, većinu i sama primenjujem. :)

  http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši
 4. Odličan post <33

  Posetite moj blog i napišite ličnosti za kiss, marry, kill:
  https://iswakish.blogspot.rs/2016/08/nastavnici-postavljajte-licnosti-za.html

  OdgovoriIzbriši
 5. odličan post!super si
  http://katyblogfirst.blogspot.hr/ novi post je tu

  OdgovoriIzbriši
 6. Ovi saveti su zaista jako korisni. Izvukla si suštinu kada je u pitanju cela priča oko škole i dobrih ocena. Da bi profesori shvatili da zasluzujete dobru ocenu potrebna je aktivacija, sto znaci da ucestvujete svakodnevno u svim raspravkama i polemisanjima. Međutim za jedan normalan argumentovani razgovor potreban je širok spektar reči a to ćete postići samo čitanjem lektira i knjiga.. Takođe ja sam vuek za semniraski rad i referat. Sve u svemu odličan post.

  https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši