četvrtak, 11. listopada 2018.

Blogeri vas lažu

Znate onaj osjećaj kada blogeri, ili općenito influenseri dobiju plaćeni post, reklamu, besplatan proizvod itd i hvale ga. Smatram da je to sasvim u redu, jer sam i sama ta koja je imala mnogo saradnji i upravo tih pomenutih besplatnih proizvoda, ali isto tako ću reći da sam uvijek bila potpuno iskrena, bez obzira da li je proizvod dobar, ili loš reći ću svoje iskreno mišljenje. Međutim, primjećujem kako sve više blogera sklapa saradnje i hvali gotovo svaki proizvod, da li nas ti blogeri lažu?


Naravno da ovaj post nisam nikome posvetila, niti želim ikoga uvrijediti, kao što sam i sama napomenula i ja sam ta koja je radila saradnje i slično i nemam ništa protiv toga, baš suprotno, mislim da je to odličan način da se pridaje veći značaj i blogerskoj zajednici. Ipak, tu je nekolicina blogera koji su čitav svoj blog posvetili samo tome, saradnjama, što opet kažem ne osuđujem, njihov izbor, ali ono što itekako osuđujem jeste hvaljenje svakog mogućeg proizvoda, pa i onih koje sam i sama isprobala i zna da nisu dobri. S druge strane sasvim je normalno i moguće da se desi da nekome nešto odgovara, a nekome ne i to je sasvim u redu, ali ne razumijem to kada su odjevni predmeti u pitanju. Npr, imala sam iskustvo s dvije stranice, odnosno sajta čija mi je odjeća i kvalitet bila užasna, neću ih imenovati, ali ako me duže pratite možda i znate o kojim sajtovima pričam. Uglavnom, kvalitet je bio užasan, doslovno nenosiv što sam tako i napisala u svom postu, odnosno recenziji.Poslije nekog vremena viđam kako i drugi blogeri ostvarauju saradnju sa istim sajtom i kako o istom pišu sve najbolje. Opet kažem, moguće je da su samo ti odjevni predmeti koje sam ja naručila loši, a da su ostali sasvim solidni, ali mi je najjače kad vidim da je neko poručio istu stvar kao i ja i piše o njoj sve najbolje iako ta određena stvar uopšte ne valja. Pogotovo da ne pišem o šminci i kozmetici, ovdje se najviše laže (ubjedljivo). Vidim neku dobru recenziju, kupim taj proizvod i shvatim da je obični shit. Istražim više i vidim da nikome ne odgovara, pa se zapitam kako je moguće da se taj određeni proizvod nikome ne dopada i ne odgovara, a odgovara samo toj osobi koja ga je reklamirala i onda shvatim da je napričala pozitivnih stvari o tom proizvodu, ili konkretno brendu samo i isključivo kako bi se saradnja nastavila, što je meni besmisleno i krajnje apsurdno, ali znajte da u današnjem svijetu ima i toga. Uglavnom, ogromna podrška za sve blogerice koje su uvijek iskrene, poput Zujalice i drugih, da sad ne nabrajam, a ove koje su se pronašle u tekstu lijep pozdrav :)


Broj komentara: 12:

 1. Odličan i veoma realan post!Ja mislim da se primeti kada neko folira, jednostavno se oseti po načinu pisanja. :)

  The Beauty Journal

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne radim recenzije pa nisma tooliko upućena u kvalitete raznih sajtova i njihovih proizvoda ali skoro svaki post recenzija je uglavnom isti i na isti princip i tačno se vidi da to i nije baš tako sjajno i bajsno kao što izgleda, tako da ću uvek radije pogledati neku pravu, iskrenu kritiku ili pohvalu za neki sajt, čisto informativno jer svakako ne naručujem sa tih sajtova niti me iskreno zanimaju njihovi proizvodi ali volim da znam više o svemu jendostavno hahah, tako da pogledam nekad neke recenzije, retko, ali pogledam i drago mi je kad vidim lepo napisan post sa nekom suštinom i dobrim opisima i korišćenjem tih proizvoda u nekim prilikama ane samo nabacati šta imaš i opisati i kraj. Ali opet, ovo je odlična ideja za post, jer mislim da se slabo priča o tome, a svi vidimo to, samo to potiskujemo, tako da mi je drago što je neko, ko se i sam bavi recenzijama, napisao ovakav post <3 <3 <3 <3


  Boomy's Place

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti i ja više volim vidjeti originalnije recenzije u kojima ne vrišti ''sponzorisan post''

   Izbriši
 3. Odlican post! Slazem se sa tobom. Ne vidim svrhu tolikog "laganja" jer ipak postoje osobe koje te prate i cjene tvoje misljenje,i mozda ce upravo zbog tebe kupiti neki proizvod.

  PajaMala.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Totalno se slazem sa tobom i mislim kako to moze da utice na poverenje tvojih pratilaca.Dakle,mislim da bi ,ukoliko radite saradnje,trebali biti sto iskreniji.Barem cete imati poverenje svojih pratilaca ,sto je dosta bitno.Ja nisam imala priliku da saradjujem sa nekim,ali znam da necu lagati i da cu govoriti upravo onako kako zapravo jeste.Znam jednu blogerku koja na svome blogu ima samo saradnje i kako svaki proizvod hvali.To nije blog,to ti je vise kao neki sajt za reklamiranje.Ne zelim nikoga da uvredim,to je njihov izbor ali meni je smorno gledati te postove jer ne sadrze nikakav koristan sadrzaj hah...

  Ilmaha |Zapratite♥️ Citati |Zapratite♥️

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne znam mislimo li na istu osobu ali i ja znam više takvih, ali eto, njihov sadržaj, one ga kreiraju, samo se nadam da će uprkos tome biti iskrene :D

   Izbriši
 5. Kako si lijepo sve objasnila. Imala sam blog prije i sad sam ga opet otvorila te sam vidjela jednu osobu koju sam pratila i tada isto i sada radi, sponzorira stranice sa odjećom za koju sam ja samo čula samo loše stvari, ta osoba je hvali. Ne mislim ništa loše s ovim što sam napisala, na njima je da odluče s kime će surađivati, ali mi je žao takve osobe po meni imaju blog samo radi sponzoriranja i zarađivanja novaca..
  Uglavnom super mi je što si napravila post o ovome zato jer bi se to trebalo primjetiti u blogerskoj zajednici..

  itsbruna1211.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je da se slažemo, danas je mnogo takvih, a promjene može biti samo ako se pojedinci počnu izdvajati u masi.

   Izbriši
 6. Sve je to opet do karaktera blogera, karaktera kakav je imao i prije odluke da počne pisati blog ali kakav valjda nije bio vidljiv dok taj bloger nije dobio priliku za zarađivanjem i primanjem besplatnih proizvoda. Smatram da ,ko je na samom početku realan i ko je otvorio blog iz ljubavi prema pisanju, ne može biti "kupljen" dok drugi koji su i otvorili blog zbog saradnji i boje se da će izgubiti iste ako kažu iskreno i realno mišljenje ne cijene svoje čitaoce. Super post!

  Vildana from Living Like V

  OdgovoriIzbriši