utorak, 18. prosinca 2018.

Naša uvjerenja su naša motivacija

Često se desi da ostajemo bez motivacije, da gubimo interesovanje za određenu stvar. Meni se upravo to dešava već neko vrijeme. Prvo je počelo od bloga, neću lagati i reći kako nisam imala vremena zbog fakulteta i slično, međutim poslije mi se desilo da sam demotivisana i za fakultet. Valjda sam imala drugačija očekivanja od same sebe, koja nisam ispunila. Naravno, ne mogu reći da nisam zadovoljna konceptom fakulteta, znam da je kriva moja nemarnost, koja se dešava svake godine i to baš u ovom decembarskom periodu, ni sama ne znam zašto je baš decembar glavni krivac za moje psihičko stanje i lijenost, ali znate kako to inače ide, nađete uvijek krivca, samo da taj krivac ne biste zapravo bili vi. Međutim, desilo se nešto danas. 


Odjednom mi je sinulo da sama sebe uvjerim da ja to mogu, želim i zapravo hoću. Tako da, kada sam jutros ustala izdvojila sam vrijeme za sebe. Dakle, počela sam prvenstveno od sebe, jer kada sam zadovoljna sobom, bit ću zadovoljna i stvarima oko mene i biću više motivisana. Mogu vam reći da mi je to uspjelo. Prvo sam jela i ovog jutra sam se čak odlučila i našminkati za fakultet (što u posljednje vrijeme rijetko radim), srediti se i osjećati se dobro u svojoj koži, ošišala sam se i ofarbala, otišla na kafu i to sama, da, sama. Prije mi je bio bauk čuti kako neko ide sam na kafu, čak mi je bilo žao tih osoba, ali ne zaboravite da sebi trebate biti na prvom mjestu, a i bolje je otići sam sa sobom na kafu, nego s nekim površnim, da ne kažem glupim ljudima. I moram vam priznati da me ovo oživilo.


Smiješno je, ali je zaista tako, razveselilo me što sam se našminkala, lijepo obukla, ošišala i na kraju sama ofarbala, sama sam sebi postala ljepša i samu sebe sam na neki način motivisala i čvrsto odlučila da se vraća ona stara Dalila, sa početka oktobra, koja se trudila, učila, vježbala i radila zadaće na vrijeme, da, ona se vraća ponovo u svoju formu nakon neke dvije sedmice, a mislim da je najveći dokaz tome činjenica da pišem post (nakon 100 godina), a ko zna možda se motivišem i za pisanje postova na blogu, nikad se ne zna.
Broj komentara: 8:

 1. E ovo je jako lep post, i potvrdjujem motivacio, male promene na nama, devojkama , zenama, izazovu lepe osecaje, jer postanemo lepe sebi, a tako mala stvar nas je usrecila, her ulaganje u sebe, nikad nije gubitak ☺

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti i lijepo si to rekla, da ulaganje u sebe nikad nije gubitak, sviđa mi se :D

   Izbriši
 2. Svaka ti čast što si i pored toga što nemaš motivaciju, skupila snagu i sve to uradila u jednom danu! Ja kad izgubim motivaciju i volju razmišljam o stvarima zašto je dobro da uratim to i to, da se pokrenem, bukvalno popričam sama sa sobom.😄 Takođe tražim pesme, citate i slike koje će me motivisati. 🙂
  Već dugo razmišljam o tome da se ošišam i ofarbam ali sve sam nesigurna i razmišljam kako će mi stojati, šta će drugi reći itd. malo si me motivisala da odlučim. Samo napred! 😘😘

  I'mperfect

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Iskreno mi je drago da sam te motivisala, a to šta će drugi reći je najmanje važno. Važno je samo da se to tebi sviđa, ljudi će svakako pričati.

   Izbriši
 3. Odlično rečeno!
  Drago mi je što si pronašla put nazad, ali te i razumem svi imamo tako te neke momente pada interesovanja, samo je važno da ih što pre prepoznamo i otklonimo :) A ovo što se tiče izlaska sa samim sobom nisam znala da je to toliko čudno hahaha, ja to stalno radim, nikad nisam ni pomislila da nekome to može biti čudno ne znam, upravo ono što si rekla sami sebi trebamo na prvom mestu... Ali stojim do toga da je nekad čoveku stvarno potreban jedan takav dan, apsolutno posvećen samom sebi, vrati u život :)

  Boomy's Place

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je da ti se svidjelo, i da si se pronašla. Meni je uvijek bio bauk kada neko kaže da sam ide na kafu, osjećala sam kao da ta osoba nema prijatelja, ali sad više volim sama izlaziti nego s bilo kim.

   Izbriši
 4. Ja obozavam da idem sama na kafu. To je moje kvalitetno vreme provedeno sama sa sobom. <3

  OdgovoriIzbriši